Cavalier King Charles spániel – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Cavalier King Charles spániel

Nyomtatás

Cavalier King Charles spániel

A király visszatér

Breed
FCI-9
Companion_and_Toy_Dogs
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : Cavalier King Charles Spaniel

Típus : Braccoid

Kan testsúly : 5-8 kg

Szuka testsúly : 5-8 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : United Kingdom

breed_picture

A Cavalier King Charles spánielek sportos, érzelmes és a végletekig merész kutyusok. Vidám, barátságos természetükkel nem fér meg semmilyen agresszió, ezért ezek a pöttöm kis kutyák régóta nagy népszerűségnek örvendenek.

Fej+

Koponyája a fülei között majdnem lapos, a stop enyhe.

lupoid

Test+

Háta egyenes, az ágyéka rövid, a mellkas mérsékelt, a bordái tágak.

lupoid

Bunda+

Bundája lehet: a) Fekete-cserbarna: hollófekete cserszín mintázattal, ami a szemek fölött, az arcon, a fül belsején, a mellkason, a lábakon és a farok alsó felén világos. A fehér mintázat itt nem megengedett. b) Ruby: a teljes bundázat mélyvörös. Fehér mintázat nem megengedett. c) Blenheim: gyöngyfehér alapon mély gesztenyebarna mintázat. A mintázat a fejen egyenletesen eloszlik helyet hagyva a két fül között egy nagyon sajátos, rombusz alakú foltnak. d) Trikolor: a fekete és a fehér színek jól eloszlanak, a szemek fölött, az arcon, a belső füleken, a lábak belső oldalán és a farok alsó felén pedig cserbarna.

lupoid

Fülek+

Fülei hosszúak, magasan tűzöttek és sűrű, pelyhes szőr borítja.

lupoid

Farok+

A farok hossza arányis a testtel, magasan tűzött, a kutyus vidáman csóválja, de a test felső vonala fölé nem igazán emeli.

lupoid

Szőrzet+

Szőre hosszú, selymes, nem göndörű, de enyhe hullámosság megengedhető. Sűrűn pelyhek dúsítják.

lupoid

A Cavalier King Charles spánielek aktív, barátságos, csupaszív kutyusok, nagyon kiegyensúlyozottak, és kifejezetten kedves arckifejezésük van, óriási sötét szemekkel, amik egyszerre tükröznek szomorúságot és kíváncsiságot. A fajtát 1945-ig nem ismerték el az Egyesült Királyságban. Ezelőtt azonosnak tekinették a törpe angol spániellel, amit a kennel egyesület King Charles spániel néven tartott számon.

Did you know ?

A Cavalier King Charles spánielek kialakulásáért egy Roswell Eldridge nevű férfi a felelős, aki élt-halt a kis amerikai spánielekért. Óriási mennyiségű pénzt ajánlott föl annak, aki képes kitenyészteni egy régimódi kutyatípust, amely a 16., 17. és 18. századokban készült festményeken tűnt föl. Ennek a törekvésnek köszönhetően alapulhatott meg 1928-ban a Cavalier King Charles spániel egyesülete.

PHOTOS

  • facebook