Coton du Tulear – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Coton du Tulear

Nyomtatás

Coton du Tulear

Hófehér és ragyogó

Breed
FCI-9
Companion_and_Toy_Dogs
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : Coton du Tuléar

Típus : Braccoid

Kan méret : Átlagosan 26-28 cm

Kan testsúly : 4-6 kg

Szuka méret : Átlagosan 23-25 cm

Szuka testsúly : 3,5-5 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : Madagascar

breed_picture

A Coton de Tuléar vidám, kiegyensúlyozott kisállat, aki az emberekkel és más kutyusokkal is nagyon barátságos. Tökéletesen képes bármilyen életmódhoz alkalmazkodni. Vérmérséklete a fajta egyik legjellemzőbb jellegzetessége.

Fej+

Feje kicsi, felülnézetből háromszög alakú.

lupoid

Test+

Teste hosszabb, mint a marmagassága, teste felső vonala enyhén domború, a mar csak nagyon kissé hangsúlyos, háta erős, ágyéka nagyon izmos.

lupoid

Bunda+

Alapszíne fehér, nyomokban előfordulhat bundájában némi világosszürke árnyalat is (fekete és fehér szőrök keveréke), de a füleken megengedett a vörös deres is (ami az őzbarna és fehér szőrök keverékéből adódik).

lupoid

Fülek+

Fülei háromszög alakúak, a koponya tetején, magasan tűzöttek, a fülvégek puhák, lelógóak.

lupoid

Farok+

Nyugalmi állapotban a csánk alá ér, ha a kutya izgatottá válik, a háta fölé kunkorodva tartja, a farokvég a nyakszirt, a mar, a hát vagy az ágyék felé mutat.

lupoid

Szőrzet+

Bundája sűrű, tömör, enyhén hullámos.

lupoid

Eredetileg Madagaszkár szigetéről származnak, pontosabban egy Toliara nevű déli halászfaluból, amelyet korábban Tuléar-nak hívtak. A Coton de Tuléarok nagyon rövid időn belül megvetették lábukat Franciaország területén, és lassan, de biztosan az egész világ beléjük szeretett. Ezek a fehér színű, sötét gombszemű kutyusok élénkséget és intelligenciát sugároznak.

Did you know ?

A fajta egyik legfőbb jellegzetessége a bundája, ennek köszönheti nevét is. Gyapjas, puha bundája ruganyos, és sosem kemény vagy durva tapintású.

PHOTOS

  • facebook