English toy spániel – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > English toy spániel

Nyomtatás

English toy spániel

Egy fenséges társ

Breed
FCI-9
Companion_and_Toy_Dogs
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : King Charles Spaniel

Típus : Braccoid

Egyéb megnevezés : King, Charles, Spaniel

Kan testsúly : 3,5-6 kg

Szuka testsúly : 3,5-6 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : United Kingdom

breed_picture

Az angol toy spánielek vidám és intelligens kutyusok. Jellegzetes domború fejecskéjük azonnal megragadja az ember tekintetét. Általában tartózkodó, ám végtelenül szelíd, kedves és gazdájával nagyon érzelmes kutyafajta.

Fej+

Koponyája a kutya testéhez képes hatalmas, domború, főként a szemei fölött. Stopja jól kivehető.

lupoid

Test+

Háta rövid és egyenes, mellkasa széles és mély.

lupoid

Bunda+

Fekete-barna változat: bundája dús, csillogó fekete alapon világos mahagóni barna jegyek a pofán, a lábakon, a mellkason, a fülek vonalain és a farok alatt. Kis barna jegyek találhatók a kutya szemei fölött is. Nem kívánatos a mellkason fehér folt.

Trikolor: gyöngyfehér alapszínében fekete foltok, világos barna jegyek találhatók a pofáján, a fülek vonalain és a farok alatt. Kis barna jegyek találhatók a kutya szemei fölött is. Szemei és homloka között széles fehér csík húzódik.

Blenheim: gyöngyfelér alapon gesztenyebarna foltok találhatók. Fején széles, tiszta csík húzódik, a koponya közepén egy érme nagyságú, tiszta gesztenyebarna folt ékeskedik.

Rubinvörös: a kutya egész bundája gazdag gesztenyebarna. Nem kívánatos a mellkason fehér folt.

lupoid

Fülek+

Fülei alacsonyan tűzöttek, lelógóak, nagyon hosszúak és sűrű, pelyhes szőr borítja őket.

lupoid

Farok+

Farkát pelyhes szőr fedi, a kutya testének felső vonala felé sosem kerülhet (így a háta fölé sem kunkorodhat). A test méretével arányos.

lupoid

Szőrzet+

Szőre hosszú, selymes, egyenes (sosem lehet göndör!), lábain, fülén és a farkán pelyhes.

lupoid

Ez egy igazi királyi kutyafajta, az Egyesült Királyságban King Charles spániel néven ismerik (a 17. azázadi uralkodó, II. Károly után). Anglia, Skócia és Írország uralkodója nagyon oda volt ezekért az elegáns, fürge kis kutyusokért, akik nagyon szabadon mozognak, és - boltíves nyakuknak köszönhetően - büszkén magasra tartják buksijukat.

Did you know ?

Úgy tartják, hogy az angol toy spánielek a cavalierek ősei, ám sokmindenben eltérnek: fejük formája, rövid pofájuk, kiemelkedő, domború koponyájuk, és füleik lelógóak, ami bizonyos pontokon nagyon jól kihangsúlyozza a koponya formáját.

PHOTOS

  • facebook