Francia bulldog – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Francia bulldog

Nyomtatás

Francia bulldog

A jövő-menő mini molosszer

Breed
FCI-9
Companion_and_Toy_Dogs
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : Bouledogue Français

Típus : Molossoid

Kan méret : súllyal arányos

Kan testsúly : 8-14 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : France

breed_picture

Mint minden molosszer típusú kutya, a francia bulldogok is legnagyobb valószínűséggel az epiriusi és római molosszusoktól származnak. Eredetüket tekintve kapcsolatban állnak a bulldogokkal, az alaunt vadászkutyákkal és egyébb francia típusokkal. A mai francia bulldogok az 1880-as évek Párizsában a szomszédos munkaosztály kutyáival való keresztezéssel jöttek létre. Egy időben a halles-i piac mészárosaival és kocsisaival éltek, de különleges testfelépítésük és vidám természetük miatt hamar megkedvelte a felsőbb osztály, sőt az arisztokrácia is. Népszerűségük azóta is csak felfelé ível.

Fej+

Fejük nagyon erős, széles és szörgletes, bőre szimmetrikusan redőződik és ráncokat vet, főként az arcorri területen, így amit a koponya hosszából veszített, a szélességében visszanyeri. Szemei alacsonyan helyezkednek el, messze az orrtól és a fülektől. Nagyok, kerekek, enyhén kiugrók és szemből teljesen sötétek (a szem fehér része nem látszódik). Tekinte éber.

lupoid

Test+

Teste felső vonala az ágyék felé fokozatosan emelkedő, a farok felé pedig élesen eső. Ágyéka rövid és széles, az háta széles és izmos, a far lejtő, a mellkas mély és hengeres, a bordák lekerekedős, a szegy szegy széles.

lupoid

Bunda+

Bundája lehet egyszínű őzbarna, lehet tarka, enyhén pettyes-foltos.

lupoid

Fülek+

Fülei közepes méretűek, magasan ülők, egymástól viszonylag távol helyezkednek el, felállóak, a fültőnél szélesek, a fülhegyek lekerekedők.

lupoid

Farok+

Farka rövid, alul tűzött, közel a fenékhez, görcsszerű, a faroktőnél vastag, a vége felé elkeskenyedik.

lupoid

Szőrzet+

Bundája sima, sűrű, puha és csillogó.

lupoid

A francia bulldogok kistestű molosszer típúsú, csupaizom, tömzsi testalkatú és erős csontozatú kutyák. Ezeknek az erőteljes állatok megjelenése éberséget, mozgékonyságot és intelligenciát sugároz. Vidámak, játékosak, sportosak, szeretnek jönni-menni - de mindenek felett a felnőttekkel és a gyerekekkel is nagyon érzelmesek.

Did you know ?

Az első tenyészegyesületet 1880-ban alapították Párizsban, öt év múlva regisztrálták, az első sztenderdet pedig 1898-ban határozták meg. Szülőföldjén ekkor ismerték el hivatalosan a fajtát.

PHOTOS

  • facebook