Kromfohrlander – Photos, Characteristics, Information – Dog Breeds - Royal Canin
Kezdőlap > Kromfohrlander

Nyomtatás

Kromfohrlander

A német ritkaság

Breed
FCI-9
Companion_and_Toy_Dogs
FCI
breed_picture

Original Name : Kromfohrländer

Típus : Braccoid

Kan méret : 38-46 cm

Kan testsúly : 11-16kg

Szuka méret : 38-46 cm

Szuka testsúly : 9-14 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : Germany

breed_picture

A kromfohrlanderek könnyen képezhető családi és ölebek, akik nagyon gyorsan képesek alkalmazkodni a körülményekhez, bár az idegenekkel szemben kissé tartózkodóak.

Fej+

Koponyája kissé kerekded, homloki kidudorodása nincs. Homloküregi barázdája enyhe, stopja viszont szembetűnő.

lupoid

Test+

Háta erős, egyenes, közepes hosszúságú, ágyéka valamivel keskenyebb, mint a mellkasa, mindazonáltal nagyon fejlett és neyhét lejt, fara izmos, mellkasa mérsékelten széles és mély.

lupoid

Bunda+

Fehér alapszínét világosbarna, cserbarna vagy akár egészen sötét barna jegyek, nyereg és különböző méretű foltok tarkíthatják.

lupoid

Fülek+

Fülei háromszög alakúak, a fülhegyek lekerekedők, lelógóak, nagyon mozgékonyak és kedve szerint tartja.

lupoid

Farok+

Amikor a kutya nyugodt, farokvége enyhén felfelé kunkorodik. Ha izgatottá válik, farka sarló alakban a háta fölé hajlik.

lupoid

Szőrzet+

Kétféle változata van: a durvaszőrű bundája sűrű, durvatapintású, és jellegzetes bajuszt formál; a simaszőrű bundája tömör, ám nem alakul ki bajusz.

lupoid

A kromfohrlanderek az egyik legfiatalabb a német kutyafajták között, nemzetközileg csak 1955-ben ismerték el. Először Ilse Scheifenbaum tenyésztett kromfohrlandereket a nyugat-közép-németországi Siegen városkában, ami egy Krom Fohr néven ismert helyésg közelében található. Felmenői a drótszőrű fox terrierek és a nagy vendée-i griffonok, nekik köszönhetik megnyerő természetüket, vérmérsékletüket és jellemüket. Testfelépítésüket tekintve sokkal közelebb állnak a drótszőrű fox terrierekhez, de sokban hasonlítanak a Parson Russell terrierekhez is.

Did you know ?

Németországon kívül ez a fajta - amely az angol terrier és a francia kopó keresztezéséből jött létre - nagyon ritka. Ott is csupán csak 200-250 kölyök születik évente.

PHOTOS

  • facebook