Kezdőlap > Pekingi palotakutya

Nyomtatás

Pekingi palotakutya

Az méltán ünnepelt oroszlán

Breed
FCI-9
Companion_and_Toy_Dogs
FCI AKC CKC KC
breed_picture

Original Name : Pekingese

Típus : Braccoid

Egyéb megnevezés : Lion, Dog

Kan testsúly : max. 5 kg

Szuka testsúly : max. 5,5 kg

Ápolás mértéke :

Származási hely : China

breed_picture

Ezek az oroszlánszerű apróságok nagyon élettel teliek, tekintetük intelligenciát tükröz, testtartásuk nagyon büszke. A félelem és az agresszió messze áll tőlük, hűségesek és viszonylag zárkózottak. Talán meglepő, de eleinte méltóságteljesen távolság tartó, mert idő kell neki ahhoz, hogy a bizalma kialakuljon.

Fej+

Feje nagy, inkább széles, mint mély, főleg a fülei között. A stop hangsúlyoz.

lupoid

Test+

Teste rövid, első fele nehezebb, mint a fara, a dereka feltűnő, a mellkas széles, a bordák tágak. A test felső vonala egyenes.

lupoid

Bunda+

Minden szín és mintázat megengedhető, kivéve az albinó és a májszín.

lupoid

Fülek+

Fülei szív alakúak, a koponya szintjén ülnek, lelógóak, sűrű, hosszú szőr borítja.

lupoid

Farok+

Farka magasan tűzött, enyhén felkunkorodik a háta egyik oldalára, hosszú, pelyhes szőr borítja.

lupoid

Szőrzet+

Bundája hosszú és egyenes, pazar sörénnyel, ami gallérszerűen a könyöke alá ér. Felső szőre durva tapintású, tömör, az aljszőrzete puhább.

lupoid

A pekingi palotakutyák kicsi, arányos, de kissé köpcös kutyusok. Megjelenésük méltóságteljes, nemesi. A legenda szerint a kutya és a majom keresztezésével jöttek létre. Bár ez a fetevés kissé erőltetett, a pekingi selyemkutya egy ősi fajta, akit már a keresztény idők előtt öt évszázaddal Konfuciusz is megemlített. Nem régiben a francia és brit katonák leltek sok ilyen kutyára, amikor Pekingben bevették a nyári palotát. Magukkal vitték Angliába, és elkezdték Európában is tenyészteni őket. A fajtára vonatkozó első sztenderdet 1898-ban adták ki, hat évvel később pedig tenyészegyesületet is alapítottak.

Did you know ?

A hímek jellemzően könnyebbek, mint a szukák, bár mindkét nem képviselői nehezebbek, mint azt a mérete alapján elvárnánk. A pekingi palotakutya erős csontozatú, erőteljes testfelépítésű, izmos kutyus.

PHOTOS

  • facebook