Home Egészséges Táplálás A ROYAL CANIN® szemléletmódja Az Egészséges Táplálás céljai

Az Egészséges Táplálás céljai

Nyomtatás
Egészséges táplálás

Az Egészséges Táplálás négy célkitűzése

A tudományos és állatorvosi vizsgálatoknak köszönhetően a táplálkozásról alkotott hagyományos felfogás – azaz az, hogy a szervezetet fejleszti, szinten tartja és energiával látja el – ma már megelőző és gyógyító jelleggel is bír. Ezek az új dimenziók nyitottak utat a Health Nutrition kialakulásához.

A táplálás négy fő célkitűzése :

  • A szervezet felépítése és fenntartása: aminosavak, ásványi anyagok, nyomelemek, vitaminok és zsírsavak segítségével támogatja a kisállat szervezetének fejlődését és karbantartását, megfelelvén a kutya vagy a macska alapvető tápanyagigényeinek.
  • Energia biztosítása: a lipidek és a szénhidrátok a kutyák legfőbb energiaforrásai. A macskák az energiát fehérjékből nyerik.
  • Táplálás és védelem: az eledelben van néhány olyan tápanyag (antioxidánsok, pre-biotikumok, rostok, nélkülözhetetlen zsírsavak, stb.), melyek segítenek megelőzni olyan veszélyeket, mint például a vesebántalmak, az emésztőrendszer megbetegedései, vagy az öregedés hatásai.
  • Táplálás és gyógyítás: egyes tápanyagokat hozzáadásával, mások mennyiségének csökkentésével betegség esetén elősegíti az állatok gyógyulási folyamatait.
  • facebook