IZGALMAS ÉLETMÓD, INTENZÍV SZITUÁCIÓK… - Royal Canin
Home Hírlevél IZGALMAS ÉLETMÓD, INTENZÍV SZITUÁCIÓK…

IZGALMAS ÉLETMÓD, INTENZÍV SZITUÁCIÓK…

Nyomtatás
IZGALMAS ÉLETMÓD, INTENZÍV SZITUÁCIÓK…

Az intenzív városi környezetben élő kutyák számára

Az érzékszervek folyamatos stimulálása

A városban élő kutya rendkívül fejlett érzékszervei folyamatos készenléti állapotban vannak: az emberénél messze jobb szaglása es hallása folyamatos ingerlés alatt áll, hogy el tudja végezni érzékelési feladatát és alkalmazkodni tudjon az intenzív környezethez. Ehhez járul még az is, hogy noha a kutyáknak távolra nagyon jó perifériás látásuk van, melynek segítségével könnyen érzékelni tudjak a mozgást, kisebb távolságokra csak homályosan látnak. Városi körülmények között ezért bármikor meglepetés érheti őket, különösen amiatt, hogy például az autókat nem érzékelik veszélyforrásként.

Összetett környezet

Az utcán közlekedő kutyáknak lépést kell tartaniuk a közlekedés gyors ütemével: gyorsan kell menniük a járdákon, kerülgetve az oszlopokat es a lábakat, utazniuk kell a közlekedési eszközökön vagy át kell kelniük az úttesten. Emellett közvetlen érintkezésbe kerülnek olyan finom részecskékből álló szennyezőanyagokkal, amelyekre érzékenyek lehetnek. Ilyen részecskék keletkezhetnek útépítési munkálatok során, vagy származhatnak a járművel kipufogócsöveiből, melyek pont a kutyák orrával egy szintben vannak.

A városi életmód hatásai

A városi élet nagyon stimuláló a kutyák számára. Ez az aktív életstílus arra készteti őket, hogy folyamatosan fenntartsák fizikai és mentális éberségüket. A városban egy folyamatosan mozgásban lévő világban élnek, amelyben stresszel járó helyzetek is felmerülhetnek.

Egy, az agyműködést segítő tápanyagokat tartalmazó táp segít nekik alkalmazkodni minden helyzethez.

A levegőszennyezés hatásai

A szennyezett levegővel való érintkezés több módon is károsíthatja a kutyák egészségét, többek között hátrányosan befolyásolhatja a központi idegrendszer és a légzőszervek működését. A finom részecskékből állá szennyezőanyagok idézik elő az „oxidatív stressz” néven ismert jelenséget is: ez a túlzott mennyiségű szabadgyök által elindított oxidáció károsítja a biológiailag fontos molekulákat és meggyengíti az antioxidáns védelmet.

A Royal Canin által kifejlesztett Lifestyle Health Nutrition termékcsalád újszerű megoldást nyújt a városban élő kutyák számára is. Kifejezetten a városi kutyák számára ajánljuk az Urban Life tápokat. Nézd meg, pontosan milyen termékelőnyökkel bírnak ezek a tápok.

Városban élő, kistestű kölyökkutyák: Urban Life Junior Small Dog

Városban élő, kistestű felnőtt kutyák: Urban Life Adult Small Dog

Városban élő, nagytestű kölyökkutyák: Urban Life Junior Large Dog

Városban élő, nagytestű felnőtt kutyák: Urban Life Adult Large Dog

  • facebook