Sütik beállítása A macskafajták - Royal Canin
Home Macska A macska A macskafajták

A macskafajták

Nyomtatás

A macskafajták

Mi teszi különlegessé a fajtatiszta macskákat?

MINDEN FAJTA EGY KICSIT MÁS

A ROYAL CANIN®, mélyen elkötelezett a macskák egyediségének vizsgálata és a számukra legmegfelelőbb táplálás iránt. Állatorvosokkal, tenyésztőkkel és más szakemberekkel dolgozunk együtt annak érdekében, hogy megismerjük az egyes tápanyagok hatásait. Ezt annak érdekében tesszük, hogy az adott fajta igényeinek, életmódjának, életszakaszának, egészségügyi kockázatainak tökéletesen megfelelő formulákat fejlesszünk ki.

Ennek eredményeként több macskafajta számára állítottunk elő fajtatápokat. Teljes mértékben törekszünk arra, hogy fajtatiszta kedvence, olyan pompássá váljon, amilyen csak lehet. Cicája csodálatossága teszi őt különlegessé. Ezért lesznek a fajtatiszta macskák számára kifejlesztett eledeleink minden részletükben lenyűgözőek.

ISMERD MEG A FAJTÁKAT

 • Royal Canin termékek Maine Coon Adult a Maine Coon Kitten
  maine coon

  Maine Coon

  Maine Coon

  A Maine Coon minden valószínűség szerint az egyik legrégebbi észak-amerikai fajta. A ma ismert Maine Coon elődeiről az 1850-es években készültek feljegyzések az amerikai Maine államban. Tiszteletet parancsoló termete igazán szeretetreméltó természettel párosul. A Maine Coon kölyök növekedése más fajtáknál nem tapasztalt különösen hosszú ideig tart, amely alatt megalapozódik a fajtára jellemző hatalmas testalkat. A kifejlett példányok majdnem 1 m hosszúra is megnőnek (farokkal együtt), és egy átlagos méretű macskánál háromszor nehezebbek is lehetnek. A legnagyobb kandúrok akár 10 kg-ot is nyomhatnak!

  TUDJ MEG TÖBBET RÓLA
  Royal Canin termékek Maine Coon Adult a Maine Coon Kitten
  maine coon
 • Royal Canin termékek British Shorthair Kitten, British Shorthair Adult és British Shorthair Wet
  Brit Rövidszőrű macska

  Brit Rövidszőrű

  Brit Rövidszőrű - British Shorthair

  Ahogyan a neve is sugallja, a brit rövidszőrű macska Nagy- Britanniából származik. Ha olvastad az Alice Csodaországban-t Lewis Carroll-tól, megállapíthatod, hogy a Vigyori Macska bizony egy brit rövidszőrű.

  A brit rövidszőrű kölyökmacskának kulcsfontosságú a megfelelő fejlődés, mivel ez a szakasz alapozza meg későbbi életét. Nagy mérete és izmos alkata miatt a brit rövidszőrű macska már kölyökkorától speciális táplálást igényel, hogy testalakulása ideális legyen.

  TUDJ MEG TÖBBET RÓLA
  Royal Canin termékek British Shorthair Kitten, British Shorthair Adult és British Shorthair Wet
  Brit Rövidszőrű macska
 • Royal Canin termékek Perzsa
  Perzsa macska

  Perzsa

  Perzsa - Persian

  A perzsa macska őseit az európai arisztokrácia legelőkelőbb köreiben tartották. A mai napig a legismertebb és a legmagasztaltabb macskafajta az egész világon. Semmihez sem hasonlítható stílusán túlmenően, nemes, szeretnivaló karaktere teszi megkülönböztethetetlenné.

  A perzsa macska védjegye hosszú, elegáns szőrzete és annak és sűrű aljszőrzete. Nincs még egy olyan macskafajta,amelynek ennyire hosszú és vastag szőrtakarója lenne. Fejlődésük különleges figyelmet igényel, és mivel a fajta egyes jellegzetességei már kölyökkorban kialakulnak, komoly hangsúlyt kell fektetni a megfelelő táplálásra.

  TUDJ MEG TÖBBET RÓLA
  Royal Canin termékek Perzsa
  Perzsa macska
 • Royal Canin termék Ragdoll Adult
  Ragdoll macska

  Ragdoll

  Ragdoll

  A ragdoll simulékony természetével, selymes szőrzetével és rabul ejtő, világító kék szemeivel hódít. A fajtát a korai 60-as években tenyésztette ki egy amerikai tenyésztő. A név a cica közismerten elernyedő izmaiból származik, mely olyanná teszi őt, mint egy puha rongybaba. A ragdoll selymes és káprázatosan puha bundája megkoronázza szépségét. Szőrzete a nyaka körül a leghosszabb és legsűrűbb, így az egy tekintélyes nyakfordrot képez.

  TUDJ MEG TÖBBET RÓLA
  Royal Canin termék Ragdoll Adult
  Ragdoll macska
 • Sziámi termékek
  Sziámi macska

  Sziámi

  Sziámi - Siamese

  A Sziámi Herceg a 14. századból származik. Azokban az időkben a legendás, ősi Sziám (ma Thaiföld) földjén a sziámi macskára csodálatos, titkos kincsként tekintettek, melyet a királyi család vadul őrzött. A sziámi macskánál minden a hosszáról szól: karcsú alakja ad keretet szépségének és eleganciájának. Ez a macska színtiszta ügyesség és izom, így ideális súlyát mindig meg kell őriznie.

  TUDJ MEG TÖBBET RÓLA
  Sziámi termékek
  Sziámi macska
 • Szfinx termékek
  Szfinx macska

  Szfinx

  Szfinx - Sphynx

  Szőrtelen macskák időről időre megjelentek a világ különböző részein. A ma ismert Szfinx fajta eredete az 1960-as évekig nyúlik vissza, amikor a kanadai Ontarióban egy házimacskának egy szőrtelen kölyke született. Megbabonázó külsejével, csupasz bőrével, ráncos megjelenésével a Szfinx nagyon sok tekintetben különbözik a többi macskafajtától…

  Szfinx termékek
  Szfinx macska
 • Bengáli termék
  Bengáli macska

  Bengáli

  Bengáli - Bengal

  A fajta a házimacska és az ázsiai leopárdmacska keresztezéséből jött létre, melynek eredményeként bundája pöttyös, márványozott, vagy éppen csillogó is lehet. A bengáli macskában minden más fajtánál erősebben van jelen a vadság. A bengáli tele van energiával, élénk, jól izmolt, teste áramvonalas. Olyan táplálékra van szüksége, amely megfelel aktivitási szintjének.

  TUDJ MEG TÖBBET RÓLA
  Bengáli termék
  Bengáli macska

AHÁNY FAJTA ANNYI ELEDEL ÉS MINDEGYIK OKKAL

fajtatáp Testre szabott táplálás fajtatiszta macskák számára
 • facebook